Totul a început încă în vremea Greciei Antice, din dorința faraonilor și conducătorilor de a-și arăta statutul; scaunul era unul dintre cele mai importante piese de mobilier prezent în fiecare familie bogată. În acest context, devenea chiar o operă de artă.

   Acest lucru poate fi explicat prin faptul că scaunele erau confecționate din materiale scumpe precum abanos, fildeș și decorate cu pietre prețioase, iar picioarele erau inspirate de membrele animalelor.

   De-a lungul timpului au suferit modificări revoluționare, în funcție de utilitatea lor, de la formele și materialele din care sunt confecționate la mecanismele cu care sunt dotate, devenind, în general, mai confortabile.  

   Odată cu această evoluție a început să se vorbească pentru prima dată despre conceptul de „postura corectă”, în secolul al XVIII-lea, când medicul francez Nicolas Andry a prezentat legătura dintre statul pe scaun și efectul acestuia asupra sănătății. Ca urmare, el a fost primul ortoped care a propus adăugarea unei manete care să permită reglarea scaunului pe înălțime, meținându-l uniform. Recomandările lui Nicolas Andry au fost completate și de propunerile altor specialiști care au recomandat dotarea scaunelor de birou cu mecanisme precum: balansare, suport lombar, spătar curbat după forma coloanei, diferite reglaje și accesorii care astăzi sunt considerate o necesitate.

   La acest capitol putem să îl menționăm și pe Charles Darwin pentru ideea lui inovativă de a pune role scaunului care îl folosea în laboratorul său pentru a se deplasa mai rapid și mai ușor, exemplu care a fost preluat de următorii creatori de scaune până și în prezent. 

 Începând cu secolul XIX, designerii au început să se gândească cu adevărat la sănătatea și bunăstarea utilizatorilor, ținând cont și de timpul de utilizare a scaunelor de către angajați. Astfel, a apărut conceptul de scaune ergonomice care includ caracteristici tehnice avansate, menite să ajute la personalizarea modelelor în funcție de anatomia utilizatorului. De aceea, prin intermediul site-ului www.ergo-scaune.ro vă propunem produse care asigura o bună postura atât la locul de muncă cât și acasa și sporesc confortul și productivitatea.